Affärsorienterad Platschef till Ryds Glas i Katrineholm

Ryds Glas söker Platschef till sin kombianläggning i Katrineholm. Till rollen sökes du som är en företagsledare och har ett entreprenörstänk. Du har goda ledaregenskaper och kan motivera samt leda andra människor.

Ryds Glas

Ryds Glas har sitt ursprung i Sundsvall där Erik Ryd 1947 startade Ryds Glasmästeri. Därefter övertog sönerna Georg och Leif verksamheten som successivt expanderat geografiskt över landet. Ryds Glas styrka bygger på närheten till kunderna, professionell och yrkesskickliga medarbetare, kombinerat med den samlade kompetensen och styrkan i en större koncern. Idag är Ryds Glas överlägsen marknadsledare i Sverige när det gäller utbyte och reparation av plan- och bilglas. Ryds Glas består idag av specialiserade verkstäder inom dessa två produktkategorier på dom stora städerna i landet medan på mindre- och medelstora orter finns det blandglasmästerier som erbjuder båda produktkategorierna.

Ryds Glas arbetar aktivt med jämställdhetsarbete och företagets övergripande mål är att skapa en trivsam och säker arbetsplats som attraherar, välkomnar, behåller och utvecklar alla duktiga människor. Ryds Glas ser därför gärna både kvinnliga och manliga sökanden.

Affärsorienterad Platschef till Ryds Glas i Katrineholm

Som Platschef har du det övergripande ansvaret för att glasmästeriet når sina mål samt bedriver verksamheten enligt Ryds-koncernens direktiv, normer och policys. Resurser tillsätts utifrån det årliga budgetarbetet. Platschefen är personalansvarig för hela glasmästeriet, vilket i dagsläget består av 4 anställda, samt har det övergripande ansvaret för hela verksamheten i Katrineholm.

Verksamheten är en kombianläggning vilket innebär att de hanterar både bil- och planglas. Delansvar för specifika områden bör delegeras vid viss storlek av verksamheten i samråd med arbetsledaren som du kommer arbeta i ett nära samarbete med. Som Platschef samverkar du aktivt med den centrala driftsorganisationen som i sin tur ska ses som verksamhetens styrelse.

Som Platschef är dina primära arbetsuppgifter och arbetsområden:

 • Ledning av verksamheten inklusive personalansvar
 • Driva försäljningen framåt och teckna försäljningsavtal
 • Identifiera, bearbeta och göra affärer med befintliga nyckelkunder samt potentiella nya kunder
 • Framtagande av årlig budget och verksamhetsplan enligt Ryds Glas direktiv i samverkan med VD
 • Övergripande ansvar för kontoret och informera medarbetarna kring glasmästeriets status och utveckling
 • Bedriva förbättringsarbete av befintlig verksamhet

Kompetens och erfarenhet:

Vi ser gärna att du som sökande har tidigare erfarenhet från liknande roll för att hantera denna befattning. Du ska vara affärsorienterad och inneha ett affärstänk som ska ta verksamheten i Katrineholm framåt och nå sina uppsatta mål.

Som person är du en företagsledare och har ett entreprenörstänk. Du ser möjligheter istället för problem och du ligger ständigt steget före i processerna. Du ska inneha en god vana av avtalsskrivning och förhandling samt förstå vikten av att skapa rätt affärer som är lönsamma för verksamheten. Vi tror även att du är etablerad i Katrineholm med omnejd och har ett upparbetat kontaktnät inom diverse områden. Du kanske är eller har varit egen företagare som är ute efter nya utmaningar?

Kunskaper:

 • Goda ledaregenskaper och kunna motivera samt leda andra människor
 • Kunna planera din egen tid då arbetsbelastningen kan variera
 • Förstå grundläggande ekonomiska begrepp
 • Inneha en administrativ förmåga
 • Förstå marknaden och/eller byggbranschen
 • Analysera, förstå och utveckla befintlig verksamhet innefattande rutiner, processer och arbetsmiljö
 • Vara ett gott representativt föredöme internt och externt
 • Driven, affärsorienterad och affärsmässig
 • God datorvana

Vad erbjuder Ryds Glas:

Ryds Glas erbjuder dig att vara en del av det stora familjeföretaget med en lokal entreprenörsanda på den lokala marknaden. Företaget erbjuder dig även att vara med och utveckla den lokala verksamheten samt organisationen och med din egen ambition göra karriär i det större företaget.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2018-10-21. Eftersom vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden så rekommenderar vi dig att söka redan idag.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emilia Andén: emilia@skillway.se eller 0708-12 46 60.

 

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Emilia Andén på Skillway AB

Mobilnr: 0708-12 46 60  

Mail: emilia@skillway.se