Är du utbildad pedagog och vill byta bransch?

Sydvatten söker en Pedagog/Kommunikatör med placering i Malmö!

Som Pedagog/Kommunikatör på Sydvatten tillhör du kommunikationsavdelningen som består av en kommunikationschef och en kommunikatör med inriktning media och digitala kanaler. Du kommer att ha flera kontaktytor inom företaget och du kommer att vara en del av ett kompetent och professionellt team.

Sydvatten söker en Pedagog/Kommunikatör med placering i Malmö!

Som Pedagog/Kommunikatör på Sydvatten tillhör du kommunikationsavdelningen som består av en kommunikationschef och en kommunikatör med inriktning media och digitala kanaler. Du kommer att ha flera kontaktytor inom företaget och du kommer att vara en del av ett kompetent och professionellt team.

 

Varför Sydvatten?

Varje dag producerar Sydvatten dricksvatten åt nästan en miljon skåningar. Det gör bolaget till en viktig kugge i en av Sveriges största regioner. Utan vatten fungerar inte samhället.

 

Allt vi gör ska präglas av långsiktighet, affärsmässighet och samhällsnytta. Vi planerar våra investeringar på 10–20 års sikt. Vi bedriver forskning om hur vattenkvaliteten påverkas av förändringar i miljö och klimat. Vi utbildar barn och ungdomar i vattenkunskap. Och vi fortsätter att utveckla det nära samarbetet mellan våra 16 ägarkommuner.

Vi vill vara en ledande nationell aktör. Därför deltar vi i expertgrupper och driver frågor tillsammans med branschen. Vi etablerar samarbete med andra aktörer i vår omvärld. Vi gör det för att samhället skulle må bra av att veta mer om vad vatten faktiskt är värt.

Om rollen:

Rollen som Pedagog/ Kommunikatör är bred och erbjuder ett varierande spektra av arbetsuppgifter. En stor och viktig del av arbetet är att ansvara för Sydvattens pedagogiska kommunikationsprojekt ”Tänk H2O!” som genomförs vid sjön Bolmen.

Sydvatten delar årligen ut stipendium till gymnasielärare och deras elever som erbjuds denna tvådagars vattenkurs. Syftet är att öka kunskapen om vatten samt medvetenheten om vattnets värde. Under vistelsen får eleverna delta i workshops och miniföreläsningar om vattenfrågor. Förutom ökad kunskap är Sydvattens förhoppning att väcka intresse bland ungdomarna att söka utbildnings- och yrkesvägar som kan leda till vattenbranschen. Sedan starten har över 2 000 ungdomar medverkat.

I ditt arbete ingår också en mängd vanligt förekommande uppgifter som hör till en kommunikationsavdelning som till exempel att delta i arbetsmarknadsdagar, studiebesöksverksamhet, kommunikationsstöd, intern rådgivning, skriva och granska texter, utveckla intranät, webb etc.

  

Vi tror att du:

  • Har ett stort intresse av att möta ungdomar, bygga kunskap och öka engagemanget för vattenfrågor.
  • Har lätt för att snabbt sätta dig in i nya ämnen och är van att förklara komplicerade sammanhang på ett klart och begripligt sätt.
  • Är en passionerad pedagog som vill driva och utveckla vårt gymnasieprojekt ”Tänk H2O!”
  • Har goda kontakter med skolans värld där din förmåga som relationsskapare kommer väl till pass i dina kontakter med lärare och andra samarbetspartners. 
  • Trivs med varierande arbetsuppgifter och att har en väl utvecklad skriftlig förmåga.
  • Är intresserad av samhällsfrågor och följer samhällsutvecklingen med stort intresse.

 

Du har ett stort eget driv och ett mod som gör att du med lätthet kan arbeta självständigt och planera dina ansvarsområden på egen hand. Du har en god samarbetsförmåga och får näring av att arbeta med kollegor och externa kontakter

Du har minst 3 års erfarenhet av relevanta arbetsuppgifter, från offentlig verksamhet eller med erfarenhet av uppdrag från offentlig verksamhet i konsultform.

Du har högskoleutbildning med inriktning på pedagogik, miljö, information/kommunikation eller motsvarande.

Att behärska svenska och engelska i tal och skrift är av mycket stor vikt. Körkort B är ett krav.

Vi samarbetar med Skillway HR & Search i denna rekrytering, www.skillway.se.

Vänligen kontakta Maria Lethin på telefonnr: 0705-107769 om du har några frågor om tjänsten. Välkommen med din ansökan till: emilia@skillway.se.

Sista ansökningsdag 21/3 2018, urval sker löpande.

 

 

 

 

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Maria Lethin på Skillway AB

Mobilnr: 0705-107769

Välkommen med din ansökan till:
emilia@skillway.se.