Global Junior Key Account Manager till Välinge Innovation

Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin. Företaget grundades år 1993 och var då pionjärer inom konceptet limlöst klickgolv. Idag täcker Välinge Innovations teknik alla områden relaterade till flytande golv men även till möbler och andra typer av ytor. Nu söker företaget en Global Junior Key Account Manager till sälj- och marknadsavdelningen med ansvar för delar av den asiatiska marknaden.

 

 

 

Global Junior Key Account Manager

Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin. Företaget grundades år 1993 och var då pionjärer inom konceptet limfria klickgolv. Välinges världsomspännande patenterade teknik introducerade ett snabbt och enkelt sätt att mekaniskt installera golv, utan att använda lim. Idag täcker Välinge Innovations teknik alla områden relaterade till mekaniska låssystem förflytande golv men även till verktygsläs montering av möbler och ytteknik för bl a golv.

Välinge Innovations patentportfölj är en av de mest omfattande inom golvindustrin. Den omfattar mer än 2 100 beviljade patent och har en global licensbas med över 220 licenstagare. Alla FoU-aktiviteter sker på Välinge Innovations anläggning i Viken, som anses vara världens mest avancerade FoU-center relaterat till laminat-, trä- och träpulverbaserad golvteknik.

Välinge Innovation har även investerat och uppfört en helt ny golvfabrik i Viken som från och med i år kommer att producera våra egna golv, med våra patenterade ytteknologier Woodura® och Nadura®. Fabriken har en kapacitet på över 6 miljoner kvadratmeter golv per år och produkter kommer att säljas över hela världen.

Arbetsuppgifter

Som Global Junior Key Account Manager på sälj- och marknadsavdelningen kommer du främst att vara ansvarig för delar av den asiatiska marknaden där vi har många befintliga och potentiella licenstagare inom golv- och möbelindustrin.

Du får i denna roll möjlighet att arbeta internationellt med ett definierat ansvar för ett antal licenstagare i regionen. Arbetet är mycket självständigt men du får samtidigt stöd från övriga medarbetare i organisationen.

Ansvarsområden

  • Helhetsansvar för ett antal kunders licensierade tekniska lösningar, avtal och kommersiella frågor
  • Självständigt förhandla avtal avseende kommersiella villkor, teknik och patent
  • Arbeta internationellt på alla organisatoriska nivåer med t e x tekniker, produktionschefer, designers, VDar, styrelseordförande och ägare
  • Aktivt arbeta för att hitta nya möjligheter att sälja in och implementera Välinge Innovations teknik hos kunder
  • Driva olika projekt inom marknadsområdet, t ex mässor och presentationer i syfte att stötta företagets externa kommunikation

I denna tjänst har du ca 60-100 resdagar per år i samband med mässor och besök hos kunder och partners.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som nyligen tagit civilingenjörsexamen eller motsvarande. Meriterande är om du har 1-2 års arbetslivserfarenhet inom teknisk försäljning.

Du har ett stort intresse för internationella affärer och vill ta ditt första eller nästa steg i karriären och få ett eget ansvar med stora möjligheter att utvecklas. Du har någon form av internationell erfarenhet som du har skaffat genom t e x utbytesstudier, praktik eller motsvarande.

Erfarenhet inom möbel- eller golvindustrin är meriterande.

För att lyckas i denna tjänst ser vi att du har:

  • Utbildningsnivå motsvarande civilingenjör eller civilekonom
  • Goda tekniska kunskaper
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Kunskaper i kinesiska och/eller något sydostasiatiskt språk är meriterande 

Som person har du ett affärsmässigt och innovativt sätt att tänka. Du är utåtriktad, flexibel och professionell och besitter ett genuint intresse för att bygga affärsrelationer internationellt. Du har en stor förståelse och ett genuint intresse för teknik. Vidare arbetar du självständigt, har en god planeringsförmåga, är strukturerad och noggrann.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2018-08-19.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emilia Andén: emilia@skillway.se

 

 

 

 

 

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Emilia Andén på Skillway AB

Mobilnr: 0708-12 46 60 

Mail: emilia@skillway.se