Global Senior Key Account Manager till Välinge Innovation

Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin. Företaget grundades år 1993 och var då pionjärer inom konceptet limlöst klickgolv. Idag täcker Välinge Innovations teknik alla områden relaterade till flytande golv men även till möbler och andra typer av ytor. Nu söker företaget en Global Senior Key Account Manager till sälj- och marknadsavdelningen med ansvar för delar av den asiatiska marknaden.

 

 

 

 

Global Senior Key Account Manager

Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin. Företaget grundades år 1993 och var då pionjärer inom konceptet limfria klickgolv. Välinges världsomspännande patenterade teknik introducerade ett snabbt och enkelt sätt att mekaniskt installera golv, utan att använda lim. Idag täcker Välinge Innovations teknik alla områden relaterade till mekaniska låssystem förflytande golv men även till verktygsläs montering av möbler och ytteknik för bl a golv.

Välinge Innovations patentportfölj är en av de mest omfattande inom golvindustrin. Den omfattar mer än 2 100 beviljade patent och har en global licensbas med över 220 licenstagare. Alla FoU-aktiviteter sker på Välinge Innovations anläggning i Viken, som anses vara världens mest avancerade FoU-center relaterat till laminat-, trä- och träpulverbaserad golvteknik.

Välinge Innovation har även investerat och uppfört en helt ny golvfabrik i Viken som från och med i år kommer att producera våra egna golv, med våra patenterade ytteknologier Woodura® och Nadura®. Fabriken har en kapacitet på över 6 miljoner kvadratmeter golv per år och produkter kommer att säljas över hela världen.

Arbetsuppgifter

Som Global Senior Key Account Manager på sälj- och marknadsavdelningen kommer du främst att vara ansvarig för delar av den asiatiska marknaden där vi har många befintliga och potentiella licenstagare inom golv- och möbelindustrin. I rollen som Global Senior Key Account Manager har du stor frihet att driva ditt eget arbete i en spännande expansionsfas. Du ansvar för ett specifikt område och kommer att arbeta internationellt i stor utsträckning. Som Global Senior Key Account Manager arbetar du självständigt med stöd från övriga medarbetare i organisationen.

Ansvarsområden

 • Helhetsansvar för ett antal kunder i deras licensierade tekniska lösningar, avtal och kommersiella frågor
 • Självständigt förhandla avtal för såväl de kommersiella villkoren som för teknik och patent
 • Arbeta internationellt på alla nivåer med t e x tekniker, produktionschefer, designers VDar, styrelseordförande och ägare
 • Aktivt arbeta för att hitta nya möjligheter att sälja in och implementera Välinge Innovations teknik hos kunder
 • Driva olika projekt inom marknadsområdet t ex mässor och presentationer i syfte att stötta företagets externa kommunikation

I denna tjänst har du ca 60-100 resdagar per år i samband med mässor och besök hos kunder och partners.

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du har minst 6- 10 års erfarenhet från affärs-/försäljnings- och/eller produktsidan. Du har arbetat i roller med fokus på internationella och kommersiella projekt. Du kan ha en bakgrund som t e x exportansvarig med affärsutveckling och ha haft kundansvar inom B2B. Du kan även ha arbetat som produktchef eller med projektledning i relevant bransch.

Erfarenhet inom möbel- eller golvindustri är meriterande.

För att lyckas i denna tjänst ser vi att du har

 • Relevant arbetslivserfarenhet
 • Utbildningsnivå motsvarande civilingenjör eller civilekonom på masternivå alternativt en gedigen affärsbakgrund inom marknadsföring, ekonomi, teknik eller projektledning 
 • Erfarenhet av förhandlingar på internationell nivå
 • Goda kunskaper i svenska och engelska 
 • Kunskaper i kinesiska och/eller något sydostasiatiskt språk är meriterande 
 • Kunskaper kring patent och juridik är också meriterande

Som person har du ett affärsmässigt och innovativt sätt att tänka. Du är utåtriktad, flexibel och professionell. För denna roll krävs såväl ett genuint intresse för att bygga internationella affärsrelationer som förståelse och intresse för teknik. Vidare arbetar du självständigt, har en god planeringsförmåga, är strukturerad och noggrann.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2018-08-19.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emilia Andén: emilia@skillway.se

 

 

 

 

 

 

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Emilia Andén på Skillway AB

Mobilnr: 0708- 12 46 60 

Mail: emilia@skillway.se