Inköpare till Skånemejerier i Malmö

Skånemejerier är ett innovativt mejeri med fokus på närproducerade produkter. Bolaget sysselsätter drygt 600 medarbetare och har cirka 400 mjölkbönder i Skåne och Sydsverige som levererar mjölk till bolaget. Nu söker dem en Inköpare på indirekta material till Malmö.

Inköpare till Skånemejerier i Malmö

Skånemejerier är ett innovativt mejeri med fokus på närproducerade produkter. Bolaget sysselsätter drygt 600 medarbetare. Cirka 400 mjölkbönder i Skåne och Sydsverige levererar mjölk till Skånemejerier.

Sedan 2012 ingår Skånemejerier i det multinationella mejeriföretaget Lactalis Group. Lactalis Group är ett familjeägt mejeriproduktionsbolag baserat i Laval i västra Frankrike. Lactalis grundades 1933 av André Besnier och startades som ett ostproducerande företag. Sedan dess har verksamheten fortsatt att expandera snabbt. Idag är bolaget det största mejeriet i världen med runt 75000 anställda och en omsättning på 18 miljarder euro. Lactalis Group har 236 produktionsanläggningar och finns över hela världen. Exempel på varumärken ägda av Lactalis Group är Åsens, Hjordnära, Salakis, Bravo och Lindahls.

Läs mer på www.skanemejerier.se.

Rollen som Inköpare

I rollen som inköpare hos Skånemejerier har du huvudansvar för indirekta materialinköp, anbud och leverantörsförhandlingar.

Skånemejerier söker dig med hög energi och ambition att lära dig mer om inköp i en multinationell miljö. Du är strukturerad och har en väl utvecklad analytisk förmåga. Som person är du diplomatisk och har lätt för att samarbeta och kommunicera på alla nivåer globalt och lokalt. Du kan föra talan för dina projekt för att engagera dina medarbetare i uppsatta projektmål.

Du ingår i ett team tillsammans med andra inköpare och arbetar taktiskt och i viss mån strategiskt med inköp av indirekt material. Du kommer att arbeta tvärfunktionellt i en matrisorganisation. Du har stora möjligheter att utveckla rollen och att påverka din egen utveckling och karriär. 

Du rapporterar till Head of Purchasing, Lactalis Nordic.

Huvudansvar och arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår att: 

 • Ansvara för alla inköp av indirekt material
 • Leda inköpsprojekt för indirekta material
 • Identifiera och bevaka potentiella projekt inom inköp, för att på lokal-, regional- och global nivå finna besparingspotential och processoptimering.
 • Etablera gott samarbete med interna intressenter och leda varje sourcing-projekt av indirekt material
 • Skapa och underhålla goda relationer med leverantörer samt facilitera månatliga ”business reviews”
 • Kontinuerligt identifiera processförbättringar och kostnadsreduceringsmöjligheter
 • Säkerställa att den centrala inköpsrapporteringen sker korrekt och enligt deadline
 • Uppföljning av resultat, budget, prognos och projekt för inköp av indirekt material

Kompetenskrav:

 • Minst 3 års erfarenhet av liknande roll i en internationell matrisorganisation
 • Akademisk examen med inriktning på supply chain, produktion och/eller inköp
 • Mycket goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift. Franska är meriterande.
 • Väl utvecklad problemlösningsförmåga
 • Skicklig retoriker och kommunikatör
 • Noggrann, strukturerad och bra på att planera och prioritera
 • Analytisk och faktaorienterad

Skånemejerier erbjuder dig:

Vi kan erbjuda en dynamisk och utmanande arbetsmiljö med fokus på kvalitet. Du har stora möjligheter till personlig utveckling. Genom våra värderingar driver vi engagemang och ambition med enkelhet i hela verksamheten. Karriärmöjligheterna är stora inom Lactalis Group och som medarbetare ges du möjlighet att delta i interna utbildnings- och utvecklingsprogram.

Ansökan

Din ansökan skickar du senast 2018-06-08 till Tea Nilsson: tea@skillway.se 

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen ställer du till Maria Lethin på Skillway: maria@skillway.se alternativt 0705-10 77 69.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Maria Lethin på Skillway AB

Mobilnr: 0705-10 77 69 

Mail: maria@skillway.se