QHSE Manager till Calderys Nordic AB i Höganäs

Calderys är världsledande i sin bransch och erbjuder skräddarsydda och innovativa lösningar för eldfasta produkter. Nu söker de en QHSE Manager till Höganäs för att fortsätta att utveckla bolagets positiva säkerhet-, hälso- och arbetsmiljökultur.

QHSE Manager till Calderys Nordic AB

Calderys är världsledande i sin bransch och erbjuder skräddarsydda och innovativa lösningar för eldfasta produkter. Företaget har 19 produktionsenheter och kunder över hela världen.

Calderys har idag över 2 300 anställda och mer än 100 års erfarenhet av nyskapande tekniker och lösningar för eldfasta material.

Hos Calderys främjas en miljö där du får möjlighet att växa till din fulla potential och där lärande och utveckling ligger högt på agendan.

Calderys är en del av Imerys Group. För mer information om verksamheten: www.calderys.com och www.imerys.com.

Uppdrag

I rollen som QHSE Manager på Calderys arbetar du med fokus på kvalitet, hälsa, säkerhet och miljö. Som QHSE Manager kommer du att fortsätta att utveckla Calderys positiva säkerhet-, hälso- och arbetsmiljökultur genom att coacha organisationen i dessa frågor.

Ansvar

  • Ge teknisk och juridisk rådgivning inom QHSE för Calderys siter i Höganäs och Åmål.
  • Utveckla och implementera kvalitetsledningssystem baserade på t.ex. ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001 för Calderys i Sverige samt genomföra interna revisioner
  • Upprätthålla system för hälso- och säkerhetsrevision samt genomföra interna revisioner
  • Ge organisationen coachning i utveckling, underhåll och implementering av Calderys EHS Management Systems för att säkerställa att Calderys processer överensstämmer med relevant landslagstiftning och Calderys / Imerys EHS-policy.
  • Utbilda nyckelpersoner, chefer, ledare, projektledare i QHSE
  • Kommunicera med Calderys Group EHS Manager för att säkerställa best practice, nya hälso- och säkerhetsinitiativ samt förändringar i lagstiftning etc.
  • Supportera organisationens samtliga medarbetare i Höganäs och Åmål i QHSE
  • Ansvarig för att genomföra och sammanställa riskanalyser i Höganäs och i Åmål
  • Support vid hälso- och säkerhetsincidenter, tekniskt stöd och rådgivning, utvärdering och kontakt med myndigheter och rapportering.

Din erfarenhet

Minst 5-10 års erfarenhet av liknande roll i ett producerande företag
Någon form av akademisk utbildning eller motsvarande
Obehindrad svenska och engelska i tal och skrift

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet och förståelse för affärsnyttan av kvalitet, säkerhet, miljö och hälsa. Vi tror att du vill utvecklas vidare i ett bolag som ligger i framkant då det gäller QHSE.

Du är målinriktad och har en väl utvecklad förmåga att arbeta självständigt, driva projekt och att få organisationen med dig. Du är van vi att arbeta enligt etablerade processer och har en talang för att få människor att gå mot samma mål.

Ansökan

Välkommen med frågor eller ansökan till tea@skillway.se . Senaste ansökningsdag 2018-08-19.

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Tea Nilsson på Skillway AB

Mobilnr: 0708-62 22 50 

Mail: tea@skillway.se