Quality Assurance Manager till Magnihill i Mörarp

Magnihill AB är ett skånskt familjeföretag som utvecklar, producerar och säljer frysta produkter från växtriket, med fokus på ekologiskt och bekvämt, i samarbete med sina kunder. Nu söker de en Quality Assurance Manager med erfarenhet från livsmedelsbranschen.

Magnihill AB är ett skånskt familjeföretag som utvecklar, producerar och säljer frysta produkter från växtriket, med fokus på ekologiskt och bekvämt, i samarbete med sina kunder.
Magnihill drivs och ägs av familjen Pehrsson-Almgren. Wiveca P. Almgren, vd för bolaget, driver idag sin pappas dröm vidare i form av en modern produktionsanläggning för förädlade råvaror från växtriket. Magnihill levererar sina produkter både i Sverige och utomlands på en volym som idag uppgår till ca 14 000 ton frysta produkter varav mer än 50 % är ekologiska. Magnihills kunder finns inom segmenten industri, storhushåll och butik. I deras kundregister finns bolag som Martin & Servera, Orkla, Dafgård och Mathem.se. Sedan år 2000 har de en avdelning i Danmark som sköter export ut i Europa.
Idag omsätter Magnihill ca 200 MSEK (2017) och har ca 40 medarbetare.
Läs mer om företaget på www.magnihill.se

Rollen som Quality Assurance Manager
Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att det bedrivs ett effektivt arbete i verksamheten gällande kvalitet, miljö, livsmedelssäkerhet och intern hållbarhet. Du kommer även att ytterst ansvara för att medvetenhet och kompetens hos personalen är tillräcklig för verksamhetens behov. Som QA Manager på Magnihill ingår du i företagets ledningsgrupp.

Ansvarsområden:

 • Styra och driva arbetet inom områdena kvalitet, miljö, livsmedelssäkerhet och hållbarhetsfrågor. 
 • Följa upp avvikelser inom samtliga områden och arbeta med grundorsaksanalyser.
 • Att initiera, driva och arbeta med löpande effektivisering genom ständiga förbättringar av befintliga processer.
 • Omvärldsbevakning och utveckling inom kvalitets- och miljöbranschen.
 • Ansvara för att Magnihill upprätthåller och uppdaterar ett effektivt ledningssystem som stödjer kvalitet-, miljö- och livsmedelssäkerhetsarbetet.
 • Livsmedelssäkerhet, hygienfrågor och HACCP.
 • Se till att Magnihills processer håller fastställda kvalitetsnormer.
 • Fungera som kontakt gentemot myndigheter, kunder och certifieringsorgan i frågor som rör kvalitet, miljö och livsmedelssäkerhet.
 • Ansvara för både externa, interna och kundspecifika revisioner inom både kvalitets- och miljöområdet.
 • Utföra möjlighetsanalyser för att identifiera projekt som kan leverera kostnadsbesparingar och/eller värdeförbättring.
 • Driva genomförande av årliga tester av t e x nödlägesberedskap, spårbarhet och återkallelse.
 • Delta i produktutvecklingsprocessen för att bevaka produktsäkerhet och lagenlighet. Ansvara för provtagning och tolkning/utvärdering av analysresultat.
 • Ansvara för att nya och befintliga leverantörer utvärderas, auditeras och godkänns.
 • Underhålla och säkerställa att produktspecifikationer är korrekta. 

Kompetens och egenskaper
Du har en relevant examen inom livsmedelsteknik och har arbetat med kvalitetsfrågor i livsmedelsbranschen i minst tre år. Erfarenhet av intern och extern revision inom kvalitets- och miljöområdet är viktigt i denna roll. Vi ser gärna också att du har erfarenhet av ledningsgrupps- och/eller styrgruppsarbete.

Magnihill söker dig som arbetar proaktivt, tar stort ansvar och har god social kompetens. Du är bra på att planera och prioritera och har en utvecklad förmåga att arbeta förebyggande och strategiskt samtidigt som du arbetar operativt.

Ansökan
Magnihill samarbetar i denna rekrytering med Skillway HR & Search. www.skillway.se

Varmt välkommen med din ansökan senast 2018-10-20, men sök gärna redan idag då vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan till emilia@skillway.se

Vid frågor är du välkommen att kontakta Maria Lethin på Skillway HR & Search, tel: 0705-107769

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Maria Lethin på Skillway AB

Mobilnr: 0705-10 77 69 

Mail: maria@skillway.se