Strängbetong söker Affärsansvarig Broar/Infrastruktur med placering i Stockholm

Strängbetong erbjuder ett brett sortiment av funktionella stommar och fasader. Nu söker de en Affärsansvarig för Broar/Infrastruktur med placering i Stockholm.

Strängbetong erbjuder ett brett sortiment produkter för husbyggnad, allt från funktionella stommar och fasader till trappor och balkonger. Med utgångspunkt i sina byggsystem för varje byggnadstyp som sedan anpassas utifrån projektets förutsättningar och kundens behov, bygger och levererar Strängbetong allt från kontor och bostäder till parkeringshus, hallar och arenor. Kunderna är byggherrar och entreprenörer på den svenska marknaden. Strängbetong är även ledande leverantör av komponenter till byggmarknaden i Sverige. Strängbetong erbjuder också den svenska marknaden ett väl utvecklat system med förspända brobalkar.

Strängbetong har idag sju produktionsenheter och elva kontor runtom i Sverige. Med sina 1100 medarbetare har Strängbetong en årlig produktion om ca 500 000 ton betongelement och omsätter ca 2,5 miljarder. Huvudkontoret finns i Stockholm.

Strängbetong ingår idag i Consoliskoncernen som har 11 000 anställda och omsätter ca 15 miljarder SEK. Koncernen har produktionsanläggningar i 22 länder och är Europas största tillverkare av betongelement. Företagen inom koncernen erbjuder tillsammans ett brett spektrum av produkter och tjänster, inklusive projektdesign och implementering.

För mer information: www.strangbetong.se.

Om tjänsten
I rollen som Affärsansvarig Broar/Infrastruktur får du ett varierande och utmanande arbete med att bygga upp försäljningen mot ett nytt segment i Sverige. I rollen kommer du bland annat skapa anbud, göra affärer och i ett initialskede projektleda genom hela processen för att säkerställa att slutprodukten levereras med rätt kvalitet. Kunderna är de stora riksentreprenörerna men även andra verksamheter som är verksamma inom infrastruktur.

För att lyckas i rollen som Affärsansvarig Broar/Infrastruktur krävs en förmåga att tydliggöra mervärdet för kunden av prefabriceringens fördelar i byggprocessen.

Ansvarsområden i rollen:

  • Ansvara för att offerera och teckna avtal avseende Strängbetongs produkter, samt att leda offertprocesser i samarbete med kalkylatorer samt konstruktörer från extern part.
  • Vara kundens ombud under hela projektfasen.
  • Proaktivt söka relationer med befintliga kunder och prospekts. Fördjupa kunskapen och förståelsen för deras situation.
  • Utveckla och upprätthålla en pipeline av prospekts och skickligt leda kunden genom försäljningsprocessen då det är viktigt med täta och uthålliga kontakter.
  • Stötta de övriga i säljteamet(n), byta erfarenheter och motivera kollegorna till ett proaktivt försäljningsarbete i nära samverkan med projektorganisationen.

Rollen är placerad på huvudkontoret i Stockholm och du rapporterar till Affärschef region Mellan.

Profil
För rollen söker Strängbetong dig som har kunskap inom prefabricerad betong samt har erfarenhet inom entreprenadverksamhet. Som person är du driven och trivs med att arbeta i en självständig och utåtriktad roll där man får driva en affär från första kundkontakt till färdig produkt. Du inger förtroende och är relationsskapande då arbetet innebär dagliga kontakter såväl internt som externt. Vi ser att du är van vid uppsökande affärer och du gillar att resa då kunder och projekt kan finnas i hela Sverige. Du är duktig på att aktivt träffa och bearbeta nya kunder.

Skallkrav

  • Du har troligtvis minst fem års erfarenhet av försäljning till byggentreprenörer och föreskrivande led
  • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift
  • Önskvärt är att du har en civilingenjörsexamen
  • Önskvärt med ett upparbetat nätverk hos Strängbetongs kunder
  • Önskvärt med erfarenhet av att vara involverad i större byggprojekt.

Ansökan
Strängbetong samarbetar i denna rekrytering med Skillway HR & Search, www.skillway.se.

Varmt välkommen med din ansökan till tea@skillway.sesenast 2019-05-03. Eftersom vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden så rekommenderar vi dig att söka redan idag.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på tea@skillway.se eller 0708-62 22 50.

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Tea Nilsson på 

Skillway AB

Mobilnr: 0708-62 22 50

Mail: tea@skillway.se