Strängbetong söker Affärsansvarig region Syd med placering i Veddige eller Göteborg

Strängbetong erbjuder ett brett sortiment av funktionella stommar och fasader. Nu söker de en Affärsansvarig region Syd med placering på regionkontoret i Veddige eller på kontoret i Göteborg.

Strängbetong erbjuder ett brett sortiment av funktionella stommar och fasader. Med utgångspunkt i sina byggsystem för varje byggnadstyp som sedan anpassas utifrån projektets förutsättningar och kundens behov, bygger och levererar Strängbetong allt från kontor och bostäder till parkeringshus, hallar och arenor. Kunderna är byggherrar och entreprenörer på den svenska marknaden. Strängbetong är även ledande leverantör av komponenter till byggmarknaden i Sverige.

Strängbetong har idag sju produktionsenheter och elva kontor runtom i Sverige. Med sina 1100 medarbetare har Strängbetong en årlig produktion om ca 500 000 ton betongelement och omsätter ca 2,5 miljarder. Huvudkontoret finns i Stockholm.

Strängbetong ingår idag i Consoliskoncernen som har 11 000 anställda och omsätter ca femton miljarder SEK. Koncernen har produktionsanläggningar i 22 länder och är Europas största tillverkare av betongelement. Företagen inom koncernen erbjuder tillsammans ett brett spektrum av produkter och tjänster, inklusive projektdesign och implementering.

För mer information: www.strangbetong.se.

Om tjänsten

Affärsansvariga inom region Syd ansvarar för att sälja hela Strängbetongs produktsortiment, förutom de produkter som ingår i produktområdet komponenter.

Den här rollen som affärsansvarig inom region Syd kommer primärt att arbeta med kunder inom Västra Götalandsregionen. Kunderna är i huvudsak entreprenörer och byggherrar vilka bygger kontor, sjukhus, skolor och industrier.

Ansvarsområden i rollen

  • Ansvara för att offerera och teckna avtal avseende Strängbetongs produkter. I denna roll ingår att leda offertprocesser tillsammans med förslagskonstruktörer och kalkylatorer.
  • Vara kundens ombud under hela projektfasen.
  • Proaktivt söka relationer med befintliga kunder och prospekts. Fördjupa kunskapen och förståelsen för deras situation. Utveckla och anpassa Strängbetongs produkter, service och prissättning utifrån denna dialog i samverkan med övrig organisation.
  • Utveckla och upprätthålla en pipeline av prospekts och skickligt leda kunden genom försäljningsprocessen. Viktigt med täta och uthålliga kontakter.
  • Stötta de övriga i säljteamet(n), byta erfarenheter och motivera kollegorna till ett proaktivt försäljningsarbete i nära samverkan med projektorganisationen.

Rollen innebär visst resande, i huvudsak inom regionen. Du utgår från Strängbetongs kontor i Göteborg eller på regionkontoret i Veddige. Rollen rapporterar till Affärschef Syd.

Profil

För rollen söker Strängbetong dig som är van att leda och planera ditt eget försäljningsarbete.
Som person är du duktig på att upprätthålla och utveckla kundrelationer. Du har en analytisk och kognitiv förmåga som gör det enkelt att lösa kundens problem.

Eftersom du i rollen behöver kunna leda kunden framåt i beslutsprocesser krävs det att du är en förtroendeingivande person med en god kommunikativ förmåga.

Skallkrav

  • Minst fem års erfarenhet av framgångsrik försäljning till framförallt byggsektorn.
  • Gymnasial utbildning
  • Svenska och engelska i tal och skrift.
  • Önskvärt med ett upparbetat nätverk hos Strängbetongs kunder.
  • Önskvärt med erfarenhet från stora projekt 30-50 MSEK.

Ansökan
Strängbetong samarbetar i denna rekrytering med Skillway HR & Search. www.skillway.se.

Varmt välkommen med din ansökan till tea@skillway.se senast 2019-04-22. Eftersom vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden så rekommenderar vi dig att söka redan idag.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på tea@skillway.se eller 070 862 22 50.

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Tea Nilsson på Skillway AB

Mobilnr: 0708-62 22 50 

Mail: tea@skillway.se