Sydvatten söker en Kommunikatör med inriktning media och digitala kanaler

Som Kommunikatör på Sydvatten tillhör du kommunikationsavdelningen som består av en kommunikationschef och en kommunikatör med inriktning pedagogiska projekt. Du kommer att ha flera kontaktytor inom företaget och du kommer att vara en del av ett kompetent och professionellt team.

Varför Sydvatten?

Varje dag producerar Sydvatten dricksvatten åt nästan en miljon skåningar. Det gör bolaget till en viktig kugge i en av Sveriges största regioner. Utan vatten fungerar inte samhället.

Allt vi gör ska präglas av långsiktighet, affärsmässighet och samhällsnytta. Vi planerar våra investeringar på 10–20 års sikt. Vi bedriver forskning om hur vattenkvaliteten påverkas av förändringar i miljö och klimat. Vi utbildar barn och ungdomar i vattenkunskap. Och vi fortsätter att utveckla det nära samarbetet mellan våra 16 ägarkommuner.

Vi vill vara en ledande nationell aktör. Därför deltar vi i expertgrupper och driver frågor tillsammans med branschen. Vi etablerar samarbete med andra aktörer i vår omvärld. Vi gör det för att samhället skulle må bra av att veta mer om vad vatten faktiskt är värt.

Om rollen:

Din roll som kommunikatör på Sydvatten är varierande. Du arbetar både med strategiskt långsiktiga projekt men också med mer kortsiktiga och operationella arbetsuppgifter. I bolagets nya strategiska plan finns miljö- och hållbarhetsmål där Sydvatten genom sitt samhällsengagemang ska bidra till att skapa insikter och beteendeförändringar i samhället kopplat till en mer hållbar vattenanvändning. Du är med och driver den utvecklingen.

  • Utveckla Sydvattens arbete med sociala medier och digital kommunikation.
  • Bygga ett nytt intranät – till en effektiv plattform som knyter samman bolaget och är ett stöd för medarbetarna i det dagliga arbetet.
  • Undervisa på företagets pedagogiska kommunikationsprojekt för gymnasieelever ”Tänk H2O!” vid sjön Bolmen.
  • Representera Sydvatten vid olika sammankomster som t.ex. arbetsmarknadsdagar och studiebesök.
  • Vara ett internt kommunikationsstöd när det gäller att skriva och granska texter.
  • Hantera mediekontakter, mediebevakning och omvärldsbevakning.

 Vi tror att du:

Som person är du social, nyfiken och utåtriktad. Du har ett stort samhällsintresse och är engagerad i miljö- och hållbarhetsfrågor. Du trivs i en pedagogisk och kommunikativ roll och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Du har ett stort eget driv och ett mod som gör att du med lätthet kan arbeta självständigt och planera dina ansvarsområden på egen hand. Du har en god samarbetsförmåga och får näring av att arbeta med kollegor och externa kontakter.

 

 

Utbildning och erfarenhet:

Du har arbetat minst 3 år som kommunikatör med liknande arbetsuppgifter. Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot information/kommunikation, sociala medier eller motsvarande.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Körkort B är ett krav.

 

Vi samarbetar med Skillway HR & Search i denna rekrytering, vänligen kontakta Maria Lethin på telefonnr: 0705-107769 om du har några frågor om tjänsten.

Välkommen med din ansökan till Tea Nilsson på Skillway; tea@skillway.se

Sista ansökningsdag: 21/3 2018, urval sker löpande.

 

 

 

 

 

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Maria Lethin på Skillway AB

Mobil: 0705-107769 

Välkommen med din ansökan till:

tea@skillway.se