Välinge Innovation söker en Patentingenjör

Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin. Bolaget har en av de mest omfattande patentportföljer inom golvindustrin och förstärker sitt IPR-team (Intellectual Property Rights) och söker nu en patentingenjör.

Välinge Innovation söker en Patentingenjör

 Om företaget
Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin. Företaget grundades år 1993 och var då pionjärer inom konceptet limfria klickgolv. Välinges världsomspännande patenterade teknik introducerade ett snabbt och enkelt sätt att mekaniskt installera golv, utan att använda lim. Idag täcker Välinge Innovations teknik alla områden relaterade till mekaniska låssystem för flytande golv men även till verktygslös montering av möbler och ytteknik för bl a golv. 

Välinge Innovations patentportfölj är en av de mest omfattande inom golvindustrin. Den omfattar mer än 2 200 beviljade patent och har en global licensbas med över 220 licenstagare. Alla FoU-aktiviteter sker på Välinge Innovations anläggning i Viken, som anses vara världens mest avancerade FoU-center relaterat till laminat-, trä- och träpulverbaserad golvteknik. 

Välinge Innovation har även investerat och uppfört en helt ny golvfabrik i Viken som från och med i år kommer att producera våra egna golv, med våra patenterade ytteknologier Woodura® och Nadura®. Fabriken har en kapacitet på över 6 miljoner kvadratmeter golv per år och produkter kommer att säljas över hela världen. 

Patentingenjör till Välinge Innovation AB
Välinge Innovation förstärker sitt IPR-team (Intellectual Property Rights) och söker nu en patentingenjör. Idag är man tio medarbetare på denna avdelning.

Arbetsuppgifter
Som patentingenjör är du en del av IPR-teamet och samarbetar med övriga organisationen vid framtagandet av nya idéer. Du är med att ta idéerna vidare till patentansökan samt arbetar med förhandlingar, tvister och deltar i intrångsanalyser. I rollen som patentingenjör har du många internationella kontakter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

  • Upprätta och handlägga patentansökningar 
  • Stödja företagets licenstagare
  • Stöd vid licensförhandlingar
  • Övervaka och analysera den övergripande IPR-statusen i verksamheten
  • Konkurrentbevakning
  • Utföra IPR ”clearance checks” tillsammans med forskning & utveckling
  • Delta i att skapa IPR-medvetande inom företaget
  • Förbereda och underhålla IPR-utbildning och informationsmaterial 

Utbildning och erfarenheter
För att lyckas i denna roll tror vi att du har en civilingenjörsexamen inom relevant område och har ett stort intresse av operativt IPR-arbete. Det är meriterande om du är Europapatentombud eller har påbörjat EQE-studier. 

Som person är du proaktiv, analytisk och strukturerad. Du är självgående med stort driv och engagemang. Du har ett intresse för ny teknik och är van vid att arbeta mot deadlines. Erfarenhet och intresse av juridiskt- och affärsorienterat arbete är av fördel.

Språkkunskaper
Mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. God förmåga att läsa tyska är meriterande. Allt arbete sker på engelska.

Placering
Viken, Skåne

Ansökan
Välinge Innovation samarbetar i denna rekrytering med Skillway AB: www.skillway.se

Varmt välkommen med din ansökan senast den 16 september via mail till ansvarig rekryteringskonsult Emilia Andén: emilia@skillway.se

Vid eventuella frågor om rollen är du välkommen att kontakta Anna Goudoulakis på Skillway: anna@skillway.se eller 0736-00 00 80.

Kontakt

För mer information eller ytterligare frågor, kontakta Anna Goudoulakis på Skillway AB

Mobilnr: 0736-00 00 80 

Mail: anna@skillway.se